Dienstmeisjes

Duterte verbiedt Filippijnen te werken in Koeweit

De Filippijnse president Rodrigo Duterte verbiedt zijn landgenoten te werken in Koeweit. Zondag maakte hij tijdens een persconferentie bekend dat het tijdelijke verbod dat hij in februari instelde vanaf nu permanent geldt. De Filippijnse werkers die al in Koeweit zijn, mogen van Duterte in het land blijven – mensen die willen terugkeren naar hun thuisland worden bijgestaan door de autoriteiten. Het tijdelijke verbod werd ingesteld nadat het lichaam van een dienstmeisje, Joana Demafelis, in een vriezer werd aangetroffen. De moord leidde tot een diplomatieke rel. Nadat Duterte het tijdelijke verbod had ingesteld, zette Koeweit de Filippijnse ambassadeur uit. Ook riep het emiraat zijn eigen gezant terug. De Koeweitse autoriteiten hebben nog niet gereageerd op dit nieuwe besluit van Duterte. (NRC)