Recensie

Recensie

‘La Holandesa’: sterke film over kinderwens

In La Holandesa zijn Maud (Rifka Lodeizen) en haar vriend op trekkersvakantie in Chili. Ze willen een nieuw begin maken in hun verhouding, die de laatste jaren in het teken stond van vergeefse pogingen een kind te krijgen. Als Maud opnieuw een miskraam krijgt, gaat ze ervandoor. Haar verlangen naar een kind is zo groot, dat ze onderweg de achtjarige Messi oppikt en probeert bij zich te houden. Mooi is dat Maud, als ze Messi eenmaal heeft gevonden, niet ineens spontaan een ideale moeder blijkt. La Holandesa stelt het thema van ongewenste kinderloosheid zonder sentiment aan de orde. De film laat de rauwheid zien van die moeilijk te beredeneren drang naar een eigen kind.

Film: roadmovie
La Holandesa Regie: Marleen Jonkman. In: 26 bioscopen

●●●●