‘Ex-basisschooldirecteur verdacht van verduisteren 60.000 euro’

De directeur van de Arnhemse basisschool is inmiddels ontslagen.

Basisschool de Boomhut in Arnhem.
Basisschool de Boomhut in Arnhem. Screenshot Google Streetview

Een directeur van een Arnhemse basisschool die in januari geschorst werd vanwege fraudebeschuldigingen wordt ervan verdacht 60.000 euro te hebben verduisterd. Omroep Gelderland meldt dat zaterdag op basis van een brief die onderwijskoepel DeBasisFluvius, waaronder de school valt, stuurde aan ouders en verzorgers van de leerlingen.

Volgens de scholengemeenschap gebruikte de toenmalig directeur verschillende schoolrekeningen voor privégebruik. DeBasisFluvius schrijft er alles aan te gaan doen het bedrag op hem terug te vorderen. De koepel wil ook dat hij opdraait voor de kosten van het onderzoek dat DeBasisFluvius uitvoerde naar de bedrijfsvoering van De Boomhut, de school in kwestie.

Er zou inmiddels ook een strafrechtelijk onderzoek naar de man lopen, die inmiddels ontslagen is. Er zijn geen financiële gevolgen voor de school, meldt Omroep Gelderland op basis van de brief.