Eurogroep

Financiële steun voor Grieken eindigt waarschijnlijk in juni

Griekenland krijgt naar verwachting in juni groen licht om na acht jaar Europese steun op eigen kracht verder te gaan. Dat bleek vrijdag na afloop van de Eurogroep in Sofia, waar de ministers van de negentien eurolanden over de Griekse ‘exitstrategie’ spraken. Minister Hoekstra (Financiën, CDA) onderstreepte het belang snel de vorderingen te controleren. „Dan kunnen we bepalen of Griekenland aan alle voorwaarden heeft voldaan, weer op eigen benen kan staan en hoe de in juni 2016 toegezegde schuldenverlichting wordt vormgegeven.” Op 20 augustus loopt het Griekse steunprogramma af. „Dan is de crisis in de eurozone echt voorbij”, aldus EU-commissaris Pierre Moscovici. Daarna moet Griekenland zelf weer gaan lenen op de financiële markten. (ANP)