Eerste kwartaal

Britse economie groeit nauwelijks door koud winterweer in februari

De Britse economie is in het eerste kwartaal met 0,1 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Vooral het koude winterweer had een remmend effect op de economie. Dat meldde het Britse bureau voor de statistiek op basis van voorlopige ramingen. Het is de geringste groei in Groot-Brittannië sinds eind 2012. Economen gingen gemiddeld uit van een groei van 0,3 procent. In het vierde kwartaal van 2017 groeide de Britse economie nog met 0,4 procent. Groot-Brittannië werd eind februari grotendeels platgelegd door zware sneeuwval, wat zorgde voor stagnatie in de winkelverkopen en in de bouw. Wel ging het energieverbruik omhoog door het koude winterweer. Verwacht wordt nu dat de centrale bank een eerder verwachte renteverhoging zal uitstellen. (Bloomberg)