In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Premier Mark Rutte kort voor, naar wat achteraf bleek, het zeer lastige debat over de stukken met betrekking tot de afschaffing van de dividendbelasting. De premier zou zich moeten verdedigen tegen de, volgens de oppositie, ‘aantoonbare leugens en verdraaiingen´ over het besluit de dividendbelasting af te schaffen.
Foto Martijn Beekman
De 10-jarige Thaise Danusorn Sdisaithaworn (links) en de 13-jarige Gorsak Kong Tawan rusten bij het voor hen ingerichte altaar na afloop van de jaarlijkse Poy Sang Long precessie. Na deze processie begint een proeftijd van een jaar, waarna de jongeren als boeddhist kunnen worden ingewijd.
Foto Jorge Silva / Reuters
Een toerist kijkt naar de oefeningen van het leger en de politie van de Filippijnen kort voordat het eiland Boracay, dat 40.000 inwoners telt en jaarlijks door twee miljoen toeristen bezocht wordt, op bevel van president Rodrigo Duterte voor een ruim zes maanden durende gehele ‘opknapbeurt’ niet voor toeristen toegankelijk zal zijn.
Foto Erik De Castro / Reuters
Canadese agenten staan bij het met lakens bedekte lichaam van een van de negen slachtoffers en de zestien gewonden die vielen nadat de 25-jarige Alek Minassian met een bestelbus op wandelaars inreed op het trottoir langs een drukke verkeersweg in Noord-Toronto. Over de motieven van de dader, die door de politie gearresteerd is, is nog niets bekend.
Foto Warren Toda / EPA
Nieuwbakken priesters liggen op de vloer van Sint-Pieterbasiliek tijdens een ceremonie met paus Franciscus.
Foto Tony Gentile/AP
Een illegale olieboring in Indonesië vat vlam.
Foto Antara/Rahmad/Reuters
Eerder deze week werd in de buurt van de Syrische stad Raqqa een massagraf gevonden. Op het moment van de foto waren er bijna 50 lichamen geborgen, in totaal zouden er 200 lichamen in het graf kunnen liggen.
Foto Delil Souleiman/AFP
Een festivalganger is helemaal klaar voor het jaarlijkse Afrikaburn Festival in Zuid-Afrika. Het festival is een variant van het bekende Burning Man in de VS, er komen naar verwachting ongeveer 13.000 mensen op af.
Foto Kim Ludbrook/EPA
De herdenkingsceremonie voor de Armeense genocide in de buurt van de Armeense hoofdstad Yerevan.
Foto Gleb Garanich/Reuters
De Franse First Lady Brigitte Macron met de Amerikaanse First Lady Melania Trump tijdens een ceremonie voor het bezoek van de Franse president aan de Verenigde Staten.
Foto Ludovic Marin/AFP
De Amerikaanse president Donald Trump neemt de Franse president Emmanuel Macron aan de hand tijdens zijn bezoek aan het Witte Huis.
Foto Kevin Lamarque/Reuters
Het middeleeuwse kasteel van Carcassonne in Frankrijk is door de Zwitserse kunstenaar Felice Varini versierd met gele strepen, ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het kasteel als UNESCO-erfgoed.
Foto Armando Babani/EPA
Tijdens de Hanover Industrial Trade Fair in Hannover schenkt een robot een biertje in. De beurs is de grootste industriebeurs ter wereld.
Foto Srdjan Suki/EPA
De onderzeeër van de Deense uitvinder Peter Madsen ligt in de haven van Kopenhagen. Madsen werd eerder deze week tot levenslang veroordeeld voor de moord op de Zweedse journalist Kim Wall.
Foto Mads Claus Rasmussen/Reuters
Een vlieger met een molotovcocktail zweeft boven Gaza tijdens Palestijnse protesten.
Foto Mohammed Saber/EPA
De honkballer Jonathan Villar van de Milwaukee Brewers zit op de bank en vermaakt zich met bekertjes tijdens de wedstrijd tegen de Miami Marlins.
Foto Aaron Gash/AP
De Japanse keizer Akihito (links) en zijn vrouw (tweede van links) met de keizerlijke familie tijdens een voorjaarsfeest in Tokio.
Foto Toshifumi Kitamura/Reuters
Een Afghaanse man loopt langs een stembureau waar eerder die week een zelfmoordaanslag heeft plaatsgevonden.
Foto Rahmat Gul/AP
Burgers plunderen de supermarkten tijdens de protesten die zijn uitgebroken in Nicaragua.
Foto Jorge Cabrera/Reuters