tweede proces

Bill Cosby schuldig bevonden aan drogeren en misbruiken vriendin

Acteur Bill Cosby is donderdag schuldig bevonden aan het in 2004 drogeren en seksueel misbruiken van Andrea Constand, een toenmalige vriendin. De komiek Cosby is door zo’n vijftig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Vermoedelijk zijn alle zaken inmiddels verjaard, op die van Constand na. Hij zou de vrouw drie keer gedrogeerd en misbruikt hebben. Welke straf Cosby krijgt, is aan de rechter, maar hij kan voor ieder van de drie zaken tien jaar cel krijgen. Tot het vonnis gewezen is, blijft Cosby op borgtocht vrij. De openbaar aanklager had de rechter gevraagd de tachtig jaar oude acteur vanwege vluchtgevaar vast te zetten. Bill Cosby werd vooral bekend als de vader van het gezin Huxtable in de in de jaren tachtig populaire sitcom The Cosby Show. (Reuters)