Portret Nieuwe, lossere foto’s

Foto RVD/Erwin Olaf
Foto RVD/Erwin Olaf

De trend was al zichtbaar bij de portretten die fotograaf Erwin Olaf vorig jaar maakte van koningin Máxima, prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane. Niet langer staat de koninklijke familie statig en statisch op de foto. Olaf portretteert koning Willem-Alexander, zijn echtgenote en drie dochters losjes. Hij laat hen – als ware filmsterren met wapperende haren – lopen alsof ze een catwalk betreden. De foto werd genomen in de Grote Zaal van het Paleis op de Dam. Achter de koninklijke familie torst Atlas het hemelgewelf. Olaf maakte voor deze Koningsdag verder een aantal staatsieportretten. Eerder maakte hij onder meer het portret van Willem-Alexander dat voor de 2 euromunt is gebruikt.

Lees ook over de portretten van de prinsessen die Erwin Olaf vorig jaar maakte: Breuk met traditie: close-up op de foto

Correctie 2 mei 2018: In een eerdere versie van dit fotobijschrift stond dat Atlas op de achtergrond de wereld torst. Hij draagt echter het hemelgewelf. De fout is hier hersteld.