Podcast

NRC Haagse Zaken #31: Een jaar met de Koning

Van het staatsbezoek in Portugal tot de breiclub in Everdingen, Petra de Koning volgde Willem-Alexander een jaar lang. Wat blijkt? Zonder camera’s is hij een stuk minder houterig. Speciaal voor Koningsdag duidt Haagse Zaken vijf jaar Willem-Alexander.

Een heel jaar lang observeerde Petra de Koning hoe Willem-Alexander zich gedroeg, met én zonder camera’s in de buurt. Ook onderwierp ze hem aan een testje om zijn improvisatievermogen te toetsen. Jutta Chorus schoof aan om hem te vergelijken met zijn moeder, prinses Beatrix, en Kees Versteegh dook in het netwerk van zijn vrienden en adviseurs. Dat alles, in een nieuwe Haagse Zaken.

Lees ook het verhaal dat Petra de Koning over hem schreef: Voor de koning is gewoon zijn nog niet zo eenvoudig.
Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Waarom de Partij voor de Dieren geen lachertje meer is.

Productie Mirjam van Zuidam.