Max Verstappen

Picnic moet na filmpje fikse som aan autocoureur betalen

Onlinesupermarkt Picnic moet Max Verstappen 150.000 euro betalen vanwege het verspreiden van een filmpje met een lookalike van de autocoureur. De rechtbank in Amsterdam heeft deze schadevergoeding woensdag vastgesteld. In het filmpje is te zien hoe ‘Max Verstappen’ een wagen van Jumbo voorbijloopt en in een bezorgbusje van Picnic stapt. Dat verscheen een dag nadat supermarktketen Jumbo, sponsor van de coureur, een commercial met Verstappen naar buiten had gebracht. Picnic reageert verbaasd en gaat in beroep. „Ons Facebookfilmpje was grappig bedoeld en alleen bestemd om personeel te motiveren. Zodra we hoorden dat Max het niet leuk vond, hebben we het filmpje offline gehaald. We kunnen ons niet voorstellen dat Max een schade zou hebben geleden van zo’n groot bedrag.” (ANP)