Datinggeweld

Slachtoffer mishandeling zelf opgepakt op verdenking grooming

Een van de twee mannen die in Dordrecht een afspraak had gemaakt via de homodatingapp Grindr en vervolgens werd belaagd, is zelf ook aangehouden. Volgens de politie wordt de 33-jarige man verdacht van grooming. Dat houdt in dat hij moedwillig heeft willen afspreken met een minderjarige onder de 16. De politie verrichtte de afgelopen weken al dertien arrestaties in deze zaak. Het ging in alle gevallen om leden van de groep jongeren die de twee mannen afzonderlijk van elkaar op 31 maart en 1 april aanviel in Dordrecht. De verdachten, jongens in de leeftijd van 14 tot 21 jaar, zijn inmiddels weer op vrije voeten. Zij worden nog steeds verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging, maar mogen de beslissing over vervolging thuis afwachten, aldus de politie. (ANP)