Opnieuw dode baby gevonden in Rotterdam

Woensdagochtend werd een zeven maanden oude baby gevonden, de moeder is later op de dag opgepakt. De doodsoorzaak is nog niet bekend, zegt de politie.

De politie doet onderzoek in een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam-West.
De politie doet onderzoek in een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam-West. Foto ANP

Aan de Mathenesserdijk in Rotterdam-West is een dode baby gevonden, heeft de politie woensdagochtend gemeld. Het gaat om een zeven maanden oud jongetje. Volgens de politie is later op woensdag de 33-jarige moeder van het kind opgepakt. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de baby. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, ook niet of er sprake is van een misdrijf.

Volgens het AD heeft de vader zich eerder gemeld bij de politie. Hij zou zijn meegenomen naar het bureau voor een verklaring. Dat is niet door de politie bevestigd.

De melding kwam rond 7.45 uur woensdagochtend binnen bij de politie, zegt de woordvoerder. De recherche en een forensisch team zijn vervolgens naar de woning gegaan, de omgeving van het huis is afgezet met linten. De politie zet het onderzoek naar de dood van de baby voort.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Politie Rotterdam ter plaatse na aantreffen stoffelijk overschot van een babytje in woning #Mathenesserdijk. Doodsoorzaak onbekend. Alle scenario’s staan nog open. Recherche en Forensische Opsporing doen onderzoek. https://t.co/CCSQTkrCBA

Derde dode baby in regio Rotterdam

Het is al de derde baby in korte tijd die rond Rotterdam dood wordt gevonden. Begin deze maand werd een pasgeboren kindje gevonden op een balkon aan de Stationstraat in Schiedam. Enkele dagen later werd een 19-jarige vrouw daarvoor opgepakt, zeer waarschijnlijk de moeder van de baby, aldus de politie. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Ook in augustus vorig jaar werd in Rotterdam een dode baby gevonden. De stoffelijke resten waren achtergelaten in een vuilniszak in een plantenbak aan de Antoine Platekade op de Kop van Zuid. Over de doodsoorzaak is nog steeds niets bekend. De politie heeft de ouders van het jongetje nog niet kunnen opsporen. Op het lichaam werd wel het DNA-materiaal van de moeder gevonden, die een Zuidoost-Aziatische afkomst heeft. Het onderzoek naar de passagiers en bemanningsleden van cruiseschepen die in die periode hadden aangelegd leverde niks op. Het baby’tje werd in september begraven.