Onderzoeksraad voor Veiligheid

‘Ministerie onderschat risico's voor vliegveiligheid Schiphol’

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Schiphol zijn te optimistisch over de veiligheid van het vliegverkeer op de luchthaven. Beide partijen zijn er onvoldoende van doordrongen dat een radicaal andere aanpak noodzakelijk is om de veiligheid op Schiphol in de toekomst te waarborgen. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een woensdag verschenen publicatie. De OVV constateert dat de aanbevelingen uit zijn rapport van april 2017 slechts beperkt zijn uitgevoerd. Ministerie, Schiphol en luchtvaartmaatschappijen hebben vooral de conclusie omarmd dat Schiphol op dit moment nog veilig is. In een eerste reactie zegt minister Van Nieuwenhuizen (VVD) dat de veiligheid van de luchtvaart en de omgeving van Schiphol geborgd moet zijn voordat er sprake kan zijn van groei. (NRC)