Recensie

Recensie Muziek

Kalme Isaac Gracie roept een teder gevoel op

De 23-jarige Isaac Gracie heeft al veel harten beroerd tijdens zijn live-optredens in Nederland. De tengere jongen met het lange blonde haar en de breekbare huilstem, die zichzelf begeleidt op akoestische gitaar, is een onweerstaanbare performer. Ook zijn titelloze debuutalbum lijkt in de eerste plaats bedoeld om tedere gevoelens op te roepen. Gracie, uit Londen, zingt bedeesd maar weet hoe hij de melodie moet uitbouwen: van ingehouden tot wijdreikend. De stem blijft kalm, maar door galm, koorzang en hechter gitaarspel, wordt de emotie intens.

Gracie’s zang lijkt net zo breekbaar als zijn voorkomen. Daarom is het verrassend dat hij plotseling vocaal uitbarst in ‘The Death Of You & I’, waarin hij de teloorgang van een liefde afwisselend bedachtzaam en getergd bezingt. De pijnlijke schreeuw is hier een welkome catharsis. Soms is Gracie iets te zoetsappig, in een nummer als ‘That Was Then' vliegt het sentiment uit de bocht.