Zenuwslopende strijd

PUBG Mobile is momenteel een van de meest gedownloade mobiele game. Als je voorbij de rare nietszeggende naam kijkt – de afkorting van het even cryptische ‘Playerunknown’s Battlegrounds’ – begrijp je waarom. Net zoals de castleden van hitserie Lost strandt de speler op een eiland. En je moet al snel rennen voor je leven. Alleen of in kleine teams tot vier spelers is het zaak om alle andere deelnemers – honderd in totaal – te vermoorden. Het flinterdunne verhaal voor PUBG Mobile doet meteen denken aan The Hunger Games en nog het meest aan de dystopische Japanse klassieker Battle Royale. Alleen dan met minder bloed en meer tactische wapens. Het overleven op dit zestien vierkante kilometer grote eiland is zenuwslopend en bloedstollend tegelijk. Je beweegt van huis naar huis om wapens, kogelwerende kleding, rugzakken en medicijnen te verzamelen. Sluipend als een sluipschutter, rennend door hoog gras of crossend in een voertuig. PUBG Mobile verzandt niet in het verstoppen in een toren om urenlang tegenstanders te spotten. Gedurende de dertig tot veertig minuten die een ronde kan duren, krimpt het speelveld voortdurend en worden de overgebleven deelnemers gedwongen zich op het laatst te verdedigen op een paar vierkante meter. Het maakt van PUBG Mobile een opzwepende game die je moeilijk loslaat.