Unieke game-persiflage

Tussen al het geknal en visuele geweld van PUBG Mobile, JYDGE en Shadowgun Legends is Stereobreak een welkome afwisseling. De game past met zijn korrelige retrographics, gekke personages en unieke gameplay in een illuster rijtje van gamepersiflages. Hierin is concurrent Nitrome met games als Magic Touch: Wizard for Hire, Redungeon en Ultimate Briefcase de afgelopen jaren de onbetwiste heer en meester. Het is dan ook een compliment voor Raygoza dat deze recensent in eerste instantie te maken dacht te hebben met een nieuwe Nitrome-game. Stereobreak is een 2D-shooter die je reactievermogen op een innovatieve wijze op de proef stelt. Het scherm is verdeeld in twee helften: aan de linkerkant staat jouw personage – een in een kolderieke jumpsuit geklede ruimtecowboy – en aan de andere kant buitenaardse schilders, clowns en andere vreemde wezens. Door op het rechterscherm te tikken richt en schiet je met een laser. Tegelijkertijd moet je het vuur van tegenstanders ontwijken. Op het linkerscherm verschijnen per level een beperkt aantal plaatsen waar jouw personage kan staan. Zeker bij de eerste paar spelpogingen is dit continu schakelen tussen schieten en ontwijken moeilijk, maar je krijgt het al snel onder de knie. Het enige minpunt van Stereobreak is dat het spel zelfs op de makkelijkste stand een behoorlijke uitdaging blijft.