Politiek incorrecte shooter

JYDGE is nogal sterk geïnspireerd op Judge Dredd, de anti-held uit de gelijknamige stripboeken van Britse bedenker John Wagner. De game is daarmee wel meteen een must voor fans van het op het kleine en grote scherm nooit uit de verf gekomen personage. Zoveel (goede) games zijn er niet van de duistere Judge Dredd. De megastad die we kennen uit de films is hier vervangen door het even zo futuristische ‘Edenbyrg’. Jouw taak in deze shooter is om als experimentele politiecyborg de stad leeg te vegen van crimineel tuig. Dat betekent genadeloos en onnadenkend om je heen schieten als in een foute jaren tachtigfilm. JYDGE is politiek incorrect en heeft geen enkel gevoel voor nuance. Met elke missie verdien je geld om het lichaam van de cybernetische hoofdpersoon te verbeteren met bijvoorbeeld kogelwerende onderdelen. JYDGE kopieert dus niet alleen Judge Dredd, maar ook die andere futuristische blockbuster: RoboCop. Deze game van ontwikkelaar 10tens zit qua gameplay en opbouw van de spelwereld goed in elkaar. Geen verrassing na hun voortreffelijke gelijksoortige shooters Neon Chrome en Time Recoil. Al is het wel weer meer van hetzelfde. JYDGE voelt wat misplaatst in het huidige medialandschap door de verheerlijking van politiegeweld maar ook omdat het franchises plagieert waarvan hoogtijdagen een paar decennia achter ons liggen.