Recensie

Recensie

Kali Uchis klinkt heerlijk zelfverzekerd op debuut

Uchis: Isolation
Uchis: Isolation Foto album
    • Peter van der Ploeg

Kali Uchis leunde op haar debuut-ep Por Vida nog achterover in een waas van zoete soul. Maar op haar eerste album Isolation stapt Uchis heerlijk zelfverzekerd de popwereld in, met vlijmscherpe teksten, warme, jazzy instrumentaties, ritmes uit hiphop en funk, en soms subtiel ratelende reggaeton. Totaal op haar gemak is de Colombiaans-Amerikaanse in de broeierige track ‘Miami’, en net zo in het onweerstaanbare ‘Just a Stranger’, met ploppende bassen, elastieken synths en een steengoed refrein.

Als Uchis wél blijft hangen op haar roze wolk, zoals in tropische opener ‘Body Language’ of het prikkelende ‘Flight 22’, blijft de bas rondjes wandelen met een lome surfgitaar, en vlijt zich af en toe een verliefd harpje tegen Uchis zuchtende zang aan. Het album krijgt handen en voeten dankzij een lijst gastmuzikanten (o.a. Tyler, the Creator, Bootsy Collins, Damon Albarn), maar Uchis zelf geeft het vleugels.