Doping

Oud-wielrenner Karsten Kroon bekent dopinggebruik

Karsten Kroon heeft tijdens zijn carrière als wielrenner doping gebruikt. Dat heeft hij toegegeven aan het AD. De 42-jarige Kroon deed de bekentenis tijdens onderhandelingen over een rol als analyticus bij een videoprogramma van de krant. Tegenover ANP zegt Kroon: „Dat spijt me en ik neem er alle verantwoordelijkheid voor.” Welke doping Kroon heeft gebruikt, is niet bekend. In 2011 publiceerde de Franse sportkrant L’Equipe een lijst met van doping verdachte renners, waar Kroon ook opstond. In 2004 zou hij door wielerbond UCI zijn gewaarschuwd wegens afwijkende bloedwaarden. Kroon begon zijn professionele carrière in 1999 en won in 2002 een etappe in de Tour de France. In 2014 stopte hij op 38-jarige leeftijd. Inmiddels is Kroon commentator bij Eurosport. Bij dat bedrijf mag hij blijven werken. (NRC)