Recensie

Recensie Muziek

Dj Hunee doseert even eclectisch als in zijn sets

Het album Hunchin All Night is de opvolger van Hunch Music, het bejubelde debuut van de Koreaanse dj en producer Hunee. De openingstrack van Carlos Maria met mistige rietfluiten en tropische percussie is een geweldige opmaat naar een bijzondere selectie platen uit andere werelddelen.

De funk komt erin vanaf discohit ‘Stages’, met Don Laka. Zwaar trillende synths, koperwerk en een jubelende dwarsfluit hoor je op ‘Komya Honda’, van Boncana Maïga (1982). Ingetogen nummers van housepioniers Larry Heard en Ron Trent, zoals ‘Burning For You’ met jazzy pianoakkoorden, zijn diepe tracks die zorgen voor een rustmoment. Dan pakt Hunee door met een dikke acid-techno track van Villa Abo, om daarna weer gas terug met uitheemse mystiek van Mappa Mundi. Net zoals hij zou doen in zijn dj-sets. De opbouw is perfect. Eclectisch is hier het codewoord, met veel tracks waarin high life synthesizers zonnig vibreren.

11/5 De School, 26/5 Lentekabinet.