Canada

Bestelbus rijdt voetgangers aan in Toronto: negen doden

Zeker negen personen zijn omgekomen en zestien gewond geraakt toen een bestelbus maandagmiddag voetgangers aanreed in het noorden van de Canadese stad Toronto. Dat meldt de Canadese politie. Volgens ooggetuigen reed de witte bestelbus het voetpad op en werden tientallen mensen geraakt, voordat het voertuig met grote snelheid wegreed. De politie van de grootste stad van Canada heeft de chauffeur van het busje drie kilometer verderop aangehouden. Zijn identiteit en de toedracht van het incident waren niet direct duidelijk; volgens de Canadese minister van Openbare Veiligheid, Ralph Goodale, wordt het voorval door de politie onderzocht. De politie roept ooggetuigen op zich te melden. Premier Justin Trudeau heeft zijn medeleven uitgesproken met de slachtoffers. (NRC)