Spaans voetbal

Cillessen wint beker met Barça, Iniesta steelt show

Jasper Cillessen (links) met Marc-André ter Stegen na de bekerfinale.
Jasper Cillessen (links) met Marc-André ter Stegen na de bekerfinale. Foto Rodrigo Jimenez/EPA

Jasper Cillessen heeft zaterdag opnieuw de Spaanse beker veroverd met FC Barcelona. De ploeg van trainer Ernesto Valverde maakte een show van de finale tegen Sevilla: 5-0. Cillessen, net als vorig seizoen in bekerduels de vaste keeper, leidde na een kwartier spelen de openingstreffer in. De international trapte de bal over grote afstand in de loop van Philippe Coutinho, die Luis Suárez in staat stelde te scoren. Lionel Messi knalde na een half uur de 2-0 binnen, Suárez maakte er nog voor rust 3-0 van. In de tweede helft liep Barça verder weg door goals van aanvoerder Andrés Iniesta, die wellicht na dit seizoen naar China vertrekt, en van Coutinho (strafschop). Uitblinker Iniesta kreeg in de slotfase een publiekswissel en werd door alle fans in het stadion van Atlético Madrid toegezongen. Barcelona veroverde de Copa del Rey voor de dertigste keer en voor de vierde maal op rij. (ANP)