onrust

Drie arrestaties na tien dagen van protest tegen regering Armenië

De politie in Armenië heeft zondag drie aanvoerders van de oppositie gearresteerd. In Armenië wordt al tien dagen gedemonstreerd tegen de benoeming van voormalig president Serzh Sarkisian tot premier. Zondag werd een demonstratie in Jerevan door de politie uiteengedreven. Het Armeense parlement benoemde Sarkisian dinsdag tot premier, nadat hij eerder tien jaar president was. De benoeming leidde tot een golf van protest. Duizenden trokken door de straten en Jerevan, blokkeerden wegen en organiseerden sit-ins. In 2015 verschoof de macht in de kleine voormalige Sovjet-republiek naar de premier, het presidentschap werd een hoofdzakelijk ceremoniële functie. Aanklagers zeiden dat de oppositieleider zich had schuldig gemaakt aan „sociaal-gevaarlijke handelingen”. (Reuters).