De volley verovert de Goal van het Weekend

Het was ‘t weekend van Feyenoord en Robin van Persie, maar de echt mooie goals kwamen van over de Atlantische oceaan.

Memphis Depay blijft maar bezig en scoorde dit weekend zijn zesde goal in de laatste zeven wedstrijden en evenaarde een record van Johnny Rep. Eveneens uit de Ligue 1: Jessy Deminguet met een fraai doelpunt voor Caen.

Terwijl Robin van Persie schilderachtig een kroon op het seizoen van Feyenoord zette, liet een voormalig kind van De Kuip weer eens van zich horen: Diego Biseswar. Ook oud-Feyenoorder: Stefan de Vrij. Hij maakte zijn zesde van het seizoen en is daarmee de meest scorende Serie A-verdediger van het seizoen.

3. Fernando Forestieri (SHEFFIELD WEDNESDAY v Reading 3-0)

Ondanks het ontslaan van Jaap Stam een maand geleden is Reading nog steeds niet ‘veilig’. Dat het bekende lek nog niet boven is, bleek dit weekend maar weer toen Fernando Forestieri volhardde in het maken van een knappe goal:

2. Jimmy Medranda (Vancouver Whitecaps v SPORTING KC 0-3)

De eerste van twee goals die dit weekend de top 3 wisten te halen. Uitermate fraai ingeschoten door deze Colombiaan die Kansas City zo hielp de koppositie in de Western Conference van de MLS steviger in handen te krijgen.

1. Aleksandar Katai (NY Red Bulls v CHICAGO FIRE 0-1)

De volley was in trek afgelopen weekend. Christian Noboa (Rubin Kazan) trof schitterend doel, Stefan Silva (AIK) en Dimitrij Nazarov (Aue) deden hetzelfde en ook de nummer 1 van deze week nam de bal perfect op de pantoffel. Chicago Fire, met Bastian Schweinsteiger als centrale verdediger, zou dankzij deze Aleksandar Katai uiteindelijk drie punten meenemen uit New York.