Afghanistan

57 doden bij aanslag van IS op kantoor kiezersregistratie in hoofdstad Kabul

Een zelfmoordterrorist van Islamitische Staat heeft zondag een aanslag gepleegd op een kantoor voor kiezersregistratie in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Bij de bomaanslag kwamen 57 mensen om het leven, zeker honderd mensen raakten gewond, aldus een woordvoerder van de Afghaanse overheid. Onder de doden waren 22 vrouwen en acht kinderen. IS zei dat het doelwit „shi’ietische afvalligen” waren. President Ashraf Ghani verklaarde de aanslag te veroordelen en zei ervan uit te gaan dat terroristische aanslagen Afghaanse burgers er niet van zullen weerhouden deel te nemen aan de komende parlementsverkiezingen in oktober. De kiezersregistratie opende een week geleden. Vorige week werden al drie agenten vermoord die in de provincie kantoren voor kiezersregistratie bewaakten. Een maand geleden voerde IS een vergelijkbare aanslag uit. Toen was het doelwit een shi’itisch gebouw in Kabul waar mensen bijeen waren om het Perzische Nieuwjaar te vieren. Bij die aanslag kwamen 31 mensen om het leven en raakten 65 mensen gewond. (Reuters, AP)