In beeld

De tien indrukwekkendste sportfoto’s van afgelopen weekend

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks een aantal van de mooiste sportbeelden. Deze keer onder andere vliegtuigen in Cannes en een taekwondorecord in Seoul.

De toeristen in Cannes kwamen uit hun luie stoel voor een trainingssessie van een van de deelnemende vliegtuigen aan het Red Bull Air Race World Championship.
Foto Valery Hache/AFP
De 35ste editie van de marathon van Wenen trok 41.000 lopers.
Foto Joe Klamar/AFP
Ook de Japanner Kei Nishikori was in Monte Carlo niet opgewassen tegen Rafael Nadal, die ter plaatse zijn elfde titel won. Nog nooit vertoond.
Foto Jean-Pierre Amet/Reuters
Het Premier League-duel tussen Stoke City en Burnley eindigde in 1-1, Ashley Barnes maakte namens de bezoekers de gelijkmaker.
Foto Ed Sykes/Reuters
Dhows, traditioneel Arabisch zeilschepen met een of meer masten, in volle glorie tijdens het Water Festival voor de kust van Abu Dhabi.
Foto Karim Sahib/AFP
Het peloton in de oudste voorjaarsklassieker ter wereld, Luik-Bastenaken-Luik.
Foto Julien Warnand/EPA
De Brit Alex Lowes raapt zijn motor op na een crash bij het WK Superbike op het TT Circuit in Assen.
Foto Vincent Jannink/ANP
Meer dan achtduizend taekwondo-beoefenaars verzamelden zich in Seoul voor een geslaagde wereldrecordpoging. Het vorige record stond op 1.152 deelnemers.
Foto Jung Yeon-je/AFP
De organisatie van het internationale bodybuildingkampioenschap in Koeweit wist een sterk deelnemersveld op de been te brengen.
Foto Yasser Al-Zayyat/AFP
Een tribune bij de Duitse Bundesligawedstrijd tussen Hannover 96 en Bayern.
Foto Odd Abdersen/AFP