Twee bestuurders politievakbond vervolgd

Een van de verdachten, vakbondsvoorzitter Geert P., wordt verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte.

Omdat de verdachten bij de politie werkzaam zijn, is het onderzoek in handen van de Rijksrecherche.
Omdat de verdachten bij de politie werkzaam zijn, is het onderzoek in handen van de Rijksrecherche. Foto Koen van Weel/ANP

Zeker twee bestuurders van politievakbond ANPV worden strafrechtelijk vervolgd omdat ze gesjoemeld zouden hebben met politiegelden en declaraties. Het zou gaan om tienduizenden euro’s, schrijft het AD zaterdag.

Een woordvoerder van Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat er inderdaad twee bestuursleden van de vakbond worden vervolgd. Een derde verdachte is ook in beeld, maar daar is nog geen beslissing over genomen of die wordt vervolgd, aldus de woordvoerder. Over de aard van de verdenkingen kan het OM geen uitspraken doen.

Eén van de verdachten is volgens het AD vakbondsvoorzitter Geert P., die vorig jaar vanwege gezondheidsklachten terugtrad. Hij wordt verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte, aldus bronnen tegenover de krant.

Er is ook onderzoek gedaan naar mogelijke belangenverstrengeling van de vakbondsvoorzitter. P. is psycholoog en beoordeelde bij de politie of agenten recht hebben op vergoedingen wegens een post traumatische stress stoornis (PTSS).

P. wilde in het AD niet reageren op de strafzaak. Omdat de verdachten bij de politie werkzaam zijn, is het onderzoek in handen van de Rijksrecherche. Het is niet duidelijk wie de andere verdachte in de zaak is.