nepprofielen

ACM doet invallen bij datingsites om misleiding

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft invallen gedaan bij meerdere datingsitebedrijven, die mogelijk gebruikers hebben misleid. Dat bracht de ACM vrijdag naar buiten. De toezichthouder maakt niet bekend om welke bedrijven het gaat, maar zegt tegenover NRC dat het gaat om ondernemingen die „duizenden verschillende datingsites beheren die bestemd zijn voor de Nederlandse consument”. Of er ook buitenlandse bedrijven bij zitten, laat de woordvoerder in het midden. De datingsites die de ACM nu onderzoekt, maken vaak gebruik van fictieve profielen waarbij je als gebruiker moet betalen voor het versturen van berichten. De fictieve profielen worden beheerd door personeel dat hiervoor ingehuurd wordt. De gedupeerden zijn meestal “kwetsbare consumenten, oudere mannen die eenzaam zijn.” (NRC)