‘Het liefst eet ik elke dag chocola, ik heb een zwak voor zoete tussendoortjes’

Barbara van den Bosch (35): „Ik woon in Antwerpen en kom maandelijks met mijn man naar Nederland om te shoppen. De broeken zijn hier langer en de verkoopsters zijn vriendelijker; ze halen zonder morren een andere maat voor u. In de Jumbo koop ik vaak suikervrije ontbijtkoek en rijstwafels met chocoladesmaak. Dat hebben we niet in België.”

Bent u op dieet?

„Ja. Ik ben vijfentwintig kilo vermagerd met het puntensysteem van Weight Watchers. Ik mag dagelijks maximaal negentwintig punten opeten en drinken. Maar het liefst eet ik elke dag chocola. Ik heb een zwak voor zoete tussendoortjes.”

Mag dat niet van Weight Watchers?

„Je krijgt extra weekpunten voor speciale gelegenheden. Maar die zet ik in tijdens het weekend. Kan ik lekker een glas wijn drinken, of een dessertje eten. Het liefst drink ik een gin-tonic, maar dat is vier punten. Net als mijn ontbijt.”

Waar is uw man eigenlijk gebleven?

„Die zit in de speelhoek met mijn dochter. Het interesseert hem niet wat we eten. Als er iets op tafel staat, is hij al blij. Mijn man mag niet koken. Ik kook en hij ruimt alles op.”

En als u een weekendje weg bent?

„Dan eet hij bij mijn schoonmoeder. Of hij koopt een zak frituurfrietjes, want dat eten we niet meer zo vaak.”