Duizenden fans herdenken Avicii in Stockholm

Avicii overleed vrijdag op 28-jarige leeftijd in Oman. Officieel is nog niks over de doodsoorzaak bekendgemaakt, maar de lokale politie zegt dat een misdrijf niet waarschijnlijk is.

Duizenden Avicii-fans verzamelen zich zaterdag in Stockholm om de dj een laatste eer te bewijzen.
Duizenden Avicii-fans verzamelen zich zaterdag in Stockholm om de dj een laatste eer te bewijzen. Reuters/Fredrik Persson

In de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn zaterdag duizenden mensen bijeengekomen om de vrijdag overleden dj Avicii te herdeken. Op het Sergels Torg-plein in het centrum van de stad hielden de aanwezige fans een moment stilte en werd er gedanst op zijn muziek, schrijft AFP.

Avicii (28), de alias van Tim Bergling, werd vrijdag dood gevonden in zijn hotel de stad Muscat in Oman. Hij was daar op vakantie met vrienden. Bergling was een van de bekendste dj’s wereldwijd en scoorde internationale hits met successingles als Hey Brother.

Hoewel over zijn dood officieel nog niks is bekendgemaakt, zegt de politie van de Golfstaat dat het er niet op lijkt dat Bergling door een misdrijf om het leven is gekomen. Uit respect voor de nabestaanden willen de autoriteiten op dit moment niet meer kwijt. Op Instagram schreef het Muscat Hills Resort, het hotel waar de dj verbleef, dat Avicii in een goede doen leek te zijn tijdens zijn verblijf.

As Muscat Hills Resort, we have been receiving excessive amount of calls and messages with regards to the unfortunate death of Mr. Tim Bergling, also known as Avicii. Due to privacy reasons, we are unable to provide details with regards to any of our guests’ visit or stay, however, all we can confirm is that Avicii did visit Muscat Hills Resort and throughout his visit he was extremely kind to all our staff and acted like any of our regular guests. Avicii definitely did seem to be in good spirits while enjoying his time and he was also very friendly with everyone. As much as we enjoyed his company here at Muscat Hills Resort, we are extremely sad to hear and read all the recent news and therefore we would like to express our sincere condolences to his family, friends and all his fans. We will be dedicating our coming Beats by the Beach party on 27th April 2018 in memory of Avicii and have our Bay Lights on throughout the night to keep his spirit. Thank you and kind regards, Muscat Hills Resort Management #avicii #rip #youwillbemissed #restinpeace #ripavicii #aviciiforever #djavicii #oman #omannews #aviciifan #aviciithebest

Een bericht gedeeld door Muscat Hills Resort (@muscathillsresort) op

De bijeenkomst zaterdag in Stockholm was opgezet door Zweedse dj Sebastian Ingrosso en het housetrio Swedish House Maffia. “Avicii was een moderne Mozart”, zei Chris Koskela (61), die het herdenkingsfeest in de Zweedse hoofdstad bijwoonde, tegenover AFP. “Een van de grootste artiesten die Zweden ooit gekend heeft, van het niveau Madonna of David Bowie.”

Lees hier de necrologie van Avicii: Miljoenen luisterden naar zijn euforische melodieën

In de nacht van vrijdag op zaterdag namen nachtclubs in Stockholm een minuut stilte in acht. Op de Ericsson Globe, een van de grootste stadions in de Zweedse hoofdstad, werd Avicii’s naam geprojecteerd. In 2014 verkocht hij de arena nog drie avonden op rij uit.

Twitter avatar Ingrosso INGROSSO I can’t find words but what I can say is that we all where couple of young kids from Sweden with dreams and Tim inspired us all and millions more. RIP my brother your music will live forever ❤️ @Avicii https://t.co/riC69lay3p

In Utrecht speelde de Dom een eerbetoon aan Avicii:

Correctie (21-04-2018): In een eerdere versie van dit bericht stond dat Avicii in 2014 stopte met optreden. Dat moest 2016 zijn.