In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern (op het podium) was deze week op bezoek in Berlijn bij bondskanselier Angela Merkel. Ze besproken bilaterale verdragen en de huidige wereldontwikkelingen. Ardern bezocht eerder al Frankrijk en Verenigd Koninkrijk deze maand.
Foto Felipe Trueba/EPA
Drie passagiers van een Zweedse touringcar raakten eerder deze week gewond toen de bus Amsterdam door de vangrail reed en tegen een boom tot stilstand kwam.
Foto Evert Elzinga/EPA
Deze vrouw in Taiwan ondergaat een mesmassage. Deze vorm van therapie is een eeuwenoude traditie die begon bij boeddhistische monniken. De uiteindes van de messen worden bot gemaakt om sneewonden te voorkomen. Voor de meeste mensen die de massage ondergaan is het een soort vorm van acupunctuur.
Foto Ritchie B. Tongo/EPA
Toeristen steken de Windsorbrug over, de eerste hangbrug van Gibraltar. Sinds 2016 is de brug onderdeel van de zogenaamde Thrill Seekers Trail.
Foto Jon Nazca/Reuters
De Japanse premier Shinzo Abe bezocht de Amerikaanse president Donald Trump op zijn weekendhuis Mar-a-Lago in Florida.
Foto Kevin Lamarque/Reuters
Een sniper van de Nigeriaanse strijdkrachten poseert in camourflagekleding voor de foto. Er was deze week een top van Afrikaanse landen over veiligheid en stabiliteit.
Foto Stefan Heunis/AFP
Voorbereidingen in de Jogye-tempel in Seoul voor de aankomende verjaardag van Boeddha.
Foto Ahn Young-joon/AP
De Keukenhof staat in bloei.
Foto Robin Utrecht/ANP
De gewapende strijdkrachten van de Filipijnen (AFP) tijdens de ceremonie voor een nieuwe commandant.
Foto Mark R. Cristino/EPA
Straatbeeld uit de Syrische stad Douma, waar eerder de burgerbevolking, volgens onder andere berichten van de Wereldgezondheidsorganisatie, het slachtoffer werd van een gifgasaanval. Onderzoekers van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bereidt momenteel onderzoek in de stad voor.
Foto Omar Sanadiki/Reuters
Tijdens een demonstratie van de Griekse communistische partij proberen demonstranten een standbeeld van de Amerikaanse president Harry Truman omver te krijgen. Bij het ingrijpen van de politie vielen meerdere gewonden.
Foto Angelos Tzortzinis/AFP
Een gelovige heeft zich voorbereid op het Shiva Gajan-festival in India.
Foto Jayanta Dey/Reuters
Migranten uit verschillende Centraal-Amerikaanse landen reizen door Mexico in een open wagon van een goederentrein.
Foto Edgard Garrido/Reuters
Dit is de Upside Down Mushroom Room van kunstenaar Carsten Holler, de installatie is onderdeel van de Design Week in Milaan.
Foto Antonio Calanni/AP
Migranten op de Middellandse Zee, ongeveer vijftig kilometer van de kust van Libië, worden opgehaald door de ngo SOS Mediterranee.
Foto Christophe Petit Teson/EPA
Koning Willem Alexander is onderweg naar de opening van de tentoonstelling Joden en het Huis van Oranje. De expositie belicht de relatie door de eeuwen heen tussen de Joodse gemeenschap en het Huis van Oranje.
Foto Patrick Katwijk/ANP
Veel Nederlanders zochten de afgelopen dagen verkoeling aan of in het water.
Foto Koen van Weel/ANP
Yazidi’s vieren Charshama Sor, het nieuwjaar voor de Yazidi, in een tempel in Shaikhan, in het noorden van Irak.
Foto Gailan Haji/EPA
Een zandstorm steekt op in Yazd, Iran.
Foto Matthias Schmidt/Reuters
Rennende honden in het noorden van Spanje, waar het deze dagen al best warm is.
Foto Javier Etxezarreta/ EPA