Campagne

Amsterdam en Zaanstad gaan samenwerken om leraren naar de regio te lokken

Amsterdam en Zaanstad gaan samenwerken bij de aanpak van het lerarentekort in beide gemeenten. Dat is de uitkomst van een relletje dat vorige week begon toen de Zaanse onderwijswethouder Sanna Munnikendam (D66) zich „onaangenaam verrast” betoonde over een wervingscampagne van buurgemeente Amsterdam. In Zaanstad hingen posters gericht op docenten, onder de slagzin ‘Word ook leraar in Amsterdam’. Omdat ook Zaanstad kampt met een tekort aan leerkrachten, viel de campagne slecht. Munnikendam en haar Amsterdamse collega Simone Kukenheim (D66) hebben overlegd. Volgens een woordvoerder van Munnikendam gaan Amsterdam en Zaanstad samen maatregelen nemen om leraren aan te trekken. Een woordvoerder van Kukenheim beaamt dat Amsterdam „altijd bereid is tot samenwerking”. De campagne was volgens hem niet bedoeld om Zaanse leerkrachten naar Amsterdam te lokken. „Ze hingen ook in Haarlem en Hilversum, op de stations, gericht op forensen.” (NRC)