Beïnvloeding verkiezingen

Democraten eisen miljoenen van Rusland, Team Trump, WikiLeaks

Het hoogste orgaan van de Democratische Partij heeft vrijdag een aanklacht ingediend tegen de Russische overheid, het campagneteam van Donald Trump en WikiLeaks voor hun veronderstelde samenzwering de presidentsverkiezingen te beïnvloeden. Dat schrijft The Washington Post. Volgens de Democratic National Committee (DNC) werkten belangrijke campagnemedewerkers van Trump samen met Russische spionnen om computers van Democraten te hacken. Met de gestolen informatie werd de campagne van Trumps Democratische tegenstander Hillary Clinton verstoord. „Een daad van ongekend verraad”, aldus DNC-voorzitter Perez. „Tijdens de verkiezingen voerde Rusland een frontale aanval op onze democratie uit, en vond een welwillende partner in Trumps campagneteam.” (NRC)