Wielrennen

Lance Armstrong ontloopt voor vijf miljoen dollar rechtszaak

Oud-wielrenner Lance Armstrong heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse overheid. Hij betaalt 5 miljoen dollar (circa 4 miljoen euro) en in ruil daarvoor gaat de rechtszaak tegen hem, die 7 mei zou beginnen, niet door. De Amerikaanse overheid stelde dat Armstrong vanwege zijn doping fraude had gepleegd met overheidsgeld omdat zijn toenmalige ploeg werd gefinancierd met belastinggeld, via sponsor US Postal. De overheid had hem in 2013 aangeklaagd. Na zijn dopingbekentenis raakte Armstrong zijn zeven eindzeges in de Tour de France kwijt en werd hij levenslang geschorst. Van de 5 miljoen dollar gaat een miljoen naar oud-ploeggenoot Floyd Landis, die al in 2010 een rechtszaak tegen hem begon. De Texaan betaalt ook de juridische kosten van Landis, 1,65 miljoen dollar. (NRC)