Trainer Arsène Wenger stopt na 22 seizoenen bij Arsenal

Wenger is sinds oktober 1996 trainer bij de Londense voetbalclub. Hij is de langstzittende trainer die nu actief is in Europa.

Arsene Wenger coacht zijn elftal in de uitwedstrijd van 15 april tegen Newcastle United.
Arsene Wenger coacht zijn elftal in de uitwedstrijd van 15 april tegen Newcastle United. Foto Reuters / Scott Heppell

Arsène Wenger stopt aan het einde van dit seizoen als trainer bij Arsenal, zo meldt de Londense voetbalclub vrijdag in een verklaring. Zijn contract, dat tot de zomer van 2019 liep, wordt een jaar eerder beëindigd. De club laat weten dat er nog gesproken wordt over wie Wenger gaat opvolgen.

Wenger (68) is sinds oktober 1996 trainer van The Gunners. In die periode werd de Fransman driemaal landskampioen en won hij zeven keer de Engelse beker. De laatste jaren nam de druk op Wenger toe na uitblijven van succes.

Momenteel staat Arsenal zesde in de Premier League. Zondag verloor de club tegen Newcastle United voor de elfde keer dit seizoen. Daardoor heeft Arsenal alleen nog uitzicht op de Champions League als het erin slaagt de Europa League te winnen.

Verklaring Wenger

Wenger schrijft in de verklaring dat hij bij de beslissing om op te stappen niet over één nacht ijs is gegaan.

“Na een zorgvuldige afweging en meerdere gesprekken binnen de club, is het volgens mij het juiste moment om aan het einde van het seizoen op te stappen. [...] Ik ben dankbaar dat ik het voorrecht heb gehad deze mooie club zo lang te mogen leiden.”

In de verklaring bedankt Wenger de spelers, de clubleiding, de technische staf en de fans voor zijn jaren bij Arsenal.

Wenger is overigens niet de langstzittende trainer aller tijden bij een Engelse voetbalclub. Fred Everiss was tussen 1902 en 1948 maar liefst 46 jaar de (assistent-)trainer van West Bromwich Albion.