Thuiskok

Theetatin

Een variatie op de beroemde tarte tatin, in plaats van appels aardbeien en met een flinke scheut thee. Het fruit kunt u naar smaak aanpassen. Een makkelijk recept waar je eindeloos plezier van kunt hebben, als je maar steeds afwisselt: mango, peer, leef u uit.

Neem de biscuitvorm en smeer deze in met de gesmolten boter. Snijd een cirkel uit het bakpapier volgens de grootte van de bakvorm en leg deze erin.

Verwijder de steeltjes van de aardbeien, snijd ze in stukjes en verdeel deze op het bakpapier. Roer de zachte boter met de suiker glad. Meng er de eieren en de vers gezette jasmijnthee onder. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel kort door het beslag. Meng er als laatste de olie onder.

Verdeel het cakebeslag op de aardbeien en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Temper de oven naar 175 graden en bak nogmaals 25 minuten. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

Draai voorzichtig de taart om op een rooster en verwijder het bakpapier.