Rockicoon

Aanklager: geen vervolging dokter voor dood Prince door overdosis zware pijnstillers

Niemand wordt vervolgd voor de dood van rockicoon Prince. De artiest werd op 21 april 2016 dood gevonden in een lift op zijn landgoed Paisley Park, nabij Minneapolis. Vrij snel werd duidelijk dat hij was overleden aan een overdosis pinstillers. Het is niet te achterhalen waar de pillen vandaan komen, meldt persbureau Reuters. Het medicijn in kwestie, fentanyl, is, een middel dat dertig tot vijftig keer sterker is dan heroïne.

„Er is geen bewijs dat Prince willens en wetens fentanyl heeft ingenomen”, zei openbaar aanklager Mark Metz van Carver County donderdag. „Ook is er geen bewijs dat de pillen waardoor Prince overleed zijn voorgeschreven door een dokter.”

Het overlijden van Prince, op 57-jarige leeftijd, kwam compleet onverwacht. Hij trad nog tot enkele weken voor zijn dood op. Later bleek dat hij in het jaar voorafgaand aan zijn dood kampte met een verslaving aan pijnstillers. Daarvoor zocht de artiest wel hulp, maar die kwam te laat.

Prince gold als de grootste funkvernieuwer van zijn tijd, hij bracht rock en soul samen in een flamboyante mix van stijlen waarin zijn muzikale genie op alle fronten naar boven kwam. (NRC)