Rechtszaak

Celstraf voor oud-bestuurders van schadeverzekeraar HDI-Gerling

Twee voormalige bestuurders van verzekeraar HDI-Gerling hebben donderdag een gevangenisstraf van 2,5 en 3,5 jaar gekregen voor onder andere fraude en omkoping. Voor oud-bestuurslid Marco M. valt de straf een jaar hoger uit dan de eis van het OM. Volgens de rechtbank past een straf van 3,5 jaar beter bij de „flagrante” manier waarop M. zich ten koste van het bedrijf heeft verrijkt. Zo nam M. ruim 570.000 euro aan steekpenningen aan. Ook verkocht hij een waardevolle Arubaanse verzekeringsportefeuille van HDI voor nog geen halve euro aan een bedrijf waarin hij en zijn vader een meerderheidsbelang hadden. De oud-bestuursvoorzitter Bert S. verduisterde geld van HDI om op Mallorca een villa van 3 miljoen euro te kopen en vervalste facturen om zichzelf bonussen uit te keren. (NRC)