Open Society Foundations

‘Filantroop Soros verplaatst kantoor in Boedapest naar Berlijn’

De Hongaars-Amerikaanse miljardair en filantroop George Soros sluit het kantoor van zijn Open Society Foundations (OSF) in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en verplaatst dat naar Berlijn. Dat meldt de Oostenrijkse krant Die Presse donderdag. Open Society Foundations heeft ook een kantoor in Wenen. De verhuizing lijkt een gevolg van de jacht op het ‘Soros-netwerk’ in Hongarije na de herverkiezing van premier Orbán op 8 april. En vooral ook op de zogenaamde ‘Stop Soros’-wetgeving die Orbán probeert door te drukken. De premier en de aan hem loyale media schilderen Soros al meer dan een jaar af als spil in een enorm netwerk van mensenrechtenactivisten, links-liberale media, oppositieleden en „Brusselse bureaucraten” die Hongarije willen overspoelen met vluchtelingen. (NRC)