Na 22 jaar bij Arsenal vindt Arsène Wenger het wel welletjes

Trainer Arsène Wenger stopt aan het einde van dit seizoen bij de Londense voetbalclub Arsenal, zo meldt de club deze vrijdag in een verklaring. Zijn contract, dat tot de zomer van 2019 liep, wordt een jaar eerder beëindigd. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt.

De Fransman is sinds oktober 1996 trainer van The Gunners. In die periode werd de club driemaal landskampioen en won het zeven keer de FA-cup. De laatste jaren nam de druk op de 68-jarige trainer toe na tegenvallende resultaten. De club staat zesde in de Premier League.

Wenger laat weten dat er bij de beslissing om op te stappen niet over één nacht ijs is gegaan. „Na het uitgebreid te hebben overwogen en binnen de club te hebben besproken, is het volgens mij het juiste moment om aan het einde van het seizoen op te stappen.”

In de verklaring bedankt Wenger de spelers, de clubleiding, de technische staf en de fans voor de steun tijdens zijn jaren bij Arsenal. Wenger is niet de langstzittende trainer aller tijden bij een Engelse voetbalclub. Fred Everiss was tussen 1902 en 1948 maar liefst 46 jaar de manager van West Bromwich Albion. (NRC)