Tennis

Djokovic na 10 matchpoints langs Coric in Monte Carlo

Novak Djokovic heeft op het masterstoernooi van Monte Carlo zijn eerste test doorstaan. De Serviër had zijn handen vol aan de Kroaat Borna Coric, maar won wel: 7-6 en 7-5. Pas op zijn tiende matchpoint slaagde Djokovic erin de partij naar zich toe te trekken. „Het was een gevecht tot het laatste punt, een echte test”, sprak de winnaar nadat hij zijn tegenstander aan het net had omhelsd.

Coric (21) is tot nu toe bezig aan een beter seizoen dan Djokovic. Hij haalde vorige maand in Indian Wells de halve finales en in Miami de kwartfinales. Djokovic, die in januari terugkeerde na zes maanden afwezigheid wegens een slepende blessure aan de elleboog, kon op beide toernooien al na zijn eerste partij naar huis. De voormalige nummer één staat op de wereldranglijst momenteel dertiende.

Op het gravel van Monte Carlo maakte de als negende geplaatste Djokovic in de eerste ronde indruk met een eenvoudige zege op zijn landgenoot Dusan Lajovic (6-0 en 6-1). Na zijn zwaarbevochte winst op Coric stuit Djokovic in de derde ronde op Dominic Thiem. Bij winst van dat duel wacht mogelijk Rafael Nadal. De als eerste geplaatste Spanjaard, die het toernooi in Monte Carlo al tien keer won, versloeg in zijn eerste partij binnen een uur de Sloveen Aljaz Bedene met 6-1 en 6-3. (ANP)