Media

Opnieuw wisseling in top RTL Nederland

Foto RTL

Vivienne de Leeuw, de financiële topvrouw van RTL Nederland, stapt per direct op. Dat maakte het mediabedrijf woensdag bekend. De Leeuw vertrekt vanwege een „een verschil van mening over de nieuwe organisatiestructuur die voortvloeit uit de strategische koers die RTL gaat varen”, zo laat ze in een persbericht weten.

Haar taken worden tot het eind van het jaar overgenomen door Rik Welling, directeur strategie bij RTL Nederland. De nieuwe koers wordt donderdag bekendgemaakt, laat RTL Nederland (omzet 475 miljoen euro in 2017) weten.

Het gaat al langer minder met het mediabedrijf. Topman Erland Galjaard vertrekt op 1 mei. Eerder stapte programmadirecteur Marco Louwerens over naar Talpa. Het trio van Voetbal Inside vertrok ook naar Talpa TV.

Mediaconcern RTL zag de omzet overal stijgen, behalve in Nederland, liet topman Bert Habets begin maart weten bij de presentatie van de jaarcijfers. Dat komt door de moeilijke advertentiemarkt en weglopende kijkers. De RTL-zenders verloren in twee jaar tijd gemiddeld 200.000 kijkers per tv-avond. De winst had te lijden onder RTL Nederlands flinke investeringen in Videoland, een online videodienst voor abonnees. (NRC)