Eredivisie

Sparta houdt vier punten voorsprong op FC Twente

Sparta heeft met een 2-1 zege op NAC goede zaken gedaan om te ontsnappen aan directe degradatie uit de eredivisie. Door de winst houdt de club vier punten voorsprong op FC Twente, dat laatste staat. Na een uur zette Deroy Duarte Sparta op 1-0. Een andere invaller, NAC-spits Umar Sadiq, zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd besliste Stijn Spierings, ook ingevallen, het duel voor Sparta.

Deze donderdag werd bekend dat Sparta het contract van Michiel Kramer heeft afgekocht. Kamer, die was overgekomen van Feyenoord, was zeven duels geschorst nadat hij Alexander Büttner van Vitesse in het gezicht had getrapt. Hij zou dit seizoen niet meer spelen.

Roda JC haalde in de strijd tegen degradatie een punt tegen landskampioen PSV. Jannes Vansteenkiste zette Roda op voorsprong, maar Hirving Lozano maakte snel gelijk. Na ruim een uur schoot Simon Gustafson Roda opnieuw op voorsprong. Vlak voor tijd maakte Jorrit Hendrix met een schot van afstand de 2-2.

AZ stelde de derde plaats in de eredivisie veilig door een 4-3 zege op Vitesse. Alireza Jahanbakhsh scoorde drie keer. Feyenoord won in Tilburg met 5-1 van Willem II. Dylan Vente scoorde twee keer. Excelsior en Heracles speelden gelijk: 2-2. Heracles scoorde tweemaal in blessuretijd. (NRC)