Thuiskok

Vegan browniemuffin

Over dit recept heb ik getwijfeld, maar het is weer eens wat anders en ik moet zeggen dat het de sinaasappel is geweest die me over de streep trok, die geeft de pastinaak net dat zoete en stroperige. De chocolade en hazelnoten maken het af.

Snijd de puntjes van de pastinaak, schil ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de sinaasappel en droog hem af. Rasp de zeste van de sinaasappel en pers het sap er vervolgens uit. Voeg alles samen in een kookpot en kook de pastinaak gaar. Voeg indien nodig wat water toe tijdens het gaar koken van de pastinaak. Voeg het kokosvet, de suiker en de bittere chocolade toe. Mix alles kort tot een gladde massa. Meng het water onder het beslag. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit samen met de stukjes hazelnoten onder de massa. Smeer de muffinvorm in met de gesmolten kokosolie en vul deze voor driekwart met het beslag.

Bak 18 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.