seksueel misbruik

Vijf jaar geëist in misbruikzaak joods-orthodoxe school Cheider

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen Ephraïm S., een voormalig leraar aan de orthodox-joodse school het Cheider in Amsterdam, wegens seksueel misbruik van vier (ex)-leerlingen van de school. S. stond deze week terecht voor een verdenking uit 2012. Ouders en school wachtten lang met het doen van aangifte. De verdachte was intussen al naar Israël verhuisd. Veel ouders, maar ook enkele leraren, zijn zeer kritisch over hoe het Cheider optrad. Het schoolbestuur zou de eigen reputatie belangrijker vinden dan het lot van leerlingen en het bestuur reageerde niet adequaat op de eerste signalen van misbruik. Leden van het schoolbestuur bagatelliseerden zorgen, verstrekten nauwelijks informatie of hulp en zetten ouders onder druk om geen aangifte te doen.(NRC)