Pas 28 jaar en toch stopt spits Bas Dost bij Oranje

Foto Reuters

Doorgaans zijn zulke beslissingen voorbehouden aan routiniers. Maar ondanks zijn 28 jaar weet Bas Dost het zeker: hij wil niet langer voor het Nederlands elftal uitkomen. Zo succesvol als hij is bij zijn club Sporting Lissabon (59 goals in 57 competitieduels), zo ongelukkig verliepen zijn optredens in Oranje (1 treffer, 18 interlands). „Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg ‘tot hier en niet verder”, zei Dost in het AD. Doorslaggevend waren de twee recente duels met Oranje. Hij stond nog wel in de basis tegen Engeland, maar tegen Portugal hield bondscoach Ronald Koeman hem op de bank. Dost vond dat niet kunnen, hij is het beu om ter discussie te staan. Kennelijk zag ook deze bondscoach het niet in hem zitten. Koeman is teleurgesteld. „Ik zag zeker nog een rol voor hem. Alles lag nog open.” (NRC)