Podcast

Onbehaarde Apen #5: Wat zoekt de wolf in Nederland?

Eind vorig jaar wandelde de jonge wolvin Naya via Overijssel ons land binnen. Ze was alleen, maar niet de enige. De afgelopen maanden zijn in Nederland herhaaldelijk wolven gesignaleerd. Waar komen ze vandaan, waar gaan ze naartoe, en zijn ze eigenlijk wel welkom hier?

Dankzij een GPS-zender, die Naya in een Duits experiment kreeg omgehangen, is haar route door Nederland te traceren. Hoe wist ze de mooiste natuurgebieden te vinden? En waar was ze precies naar op zoek? Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen volgen haar voetsporen voor een antwoord.

In de nieuwe NRC-podcast Onbehaarde Apen bespreekt onze wetenschapsredactie onder leiding van Lucas Brouwers iedere woensdag kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.

Meer weten? Lees ook het reisdagboek van Gemma Venhuizen en Freek Schravesande: De zwerftocht van Naya de wolf: een reisdagboek. Luister ook naar de vorige aflevering van Onbehaarde Apen: Hoe je de toekomst kunt onthouden.

Productie Mirjam van Zuidam.