NRC vernieuwt digitale editie op het web

De webversie van nrc.next en NRC Handelsblad is vernieuwd.

Tot voor kort waren onze kranten momentopnames. Twee keer per dag zetten we de tijd stil en drukten nrc.next of NRC Handelsblad, en wat er gebeurde in de tijd tussen het draaien van de persen en het moment dat de lezer de krant opensloeg, stond er niet in.

Op papier is dat natuurlijk nog steeds zo, maar wie onze kranten leest op iOS of Android, combineert al enige tijd het overzicht van de kranten-replica met de snelheid, de diepte en de rijkdom van onze site: klik op een stuk op de pagina, en u krijgt het artikel zoals dat op de website staat. Actueel, verrijkt met links naar bronnen en eerdere artikelen, en vaak voorzien van extra elementen als video’s of interactieve graphics.

Nu hebben we die functionaliteit ook toegevoegd aan de digitale edities van de krant zoals die via onze website te lezen zijn: zo leest u altijd de laatste, meest actuele versie van het verhaal dat in de papieren krant staat. Met behulp van de navigatie rechts kunt u vervolgens verder door de krant bladeren, of terugkeren naar de digitale editie van Next of Handelsblad.

De nieuwe webversie van de digitale editie biedt bovendien een beter overzicht van de pagina’s van de krant, waar u eenvoudig doorheen kunt bladeren. En met de knoppen bovenaan blijft het mogelijk om de pagina’s te bekijken zoals die op papier zijn verschenen of om de hele krant (of een enkele pagina) te downloaden als PDF-bestand of e-book.

Deze vernieuwde digitale editie onderstreept de vernieuwing die op onze redactie plaatsvindt: de krant en de site groeien steeds meer naar elkaar toe. De hele redactie werkt voor NRC.nl, en op basis van de stukken van de site wordt de krant samengesteld.

We zijn trots op deze vernieuwing, en we zijn bijzonder benieuwd naar uw commentaar.