Eredivisie

FC Twente maakt na zege op PEC (2-0) nog altijd kans om directe degradatie te ontlopen

Nog steeds heeft FC Twente het niet in eigen hand, maar de hekkensluiter van de eredivisie heeft dinsdag gedaan wat het moest doen. In de eigen Grolsch Veste won Twente met 2-0 van PEC Zwolle, waardoor de achterstand op nummer zeventien Sparta is teruggebracht tot één punt. Sparta kan dat verschil woensdag weer vergroten wanneer het in eigen stadion van NAC wint. Twente, dat achttiende staat en bij deze stand rechtstreeks degradeert, trok fel ten strijde tegen een pover PEC Zwolle. In de 21ste minuut opende Jeroen van der Lely de score, waarna Michaël Maria nog voor rust de 2-0 maakte na een fraaie dribbel. De vreugde was groot in Enschede, waar de spelers na afloop nogmaals het veld opkwamen om de belangrijke zege te vieren met het publiek. Met een achterstand van één punt op Sparta en drie op Roda JC speelt Twente nog uit bij Vitesse en thuis tegen NAC. Zowel Roda als Sparta heeft een duel minder gespeeld. Zij staan op plek zestien en zeventien en zullen zoals het er nu voorstaat nacompetitie moeten spelen om in de eredivisie te blijven. (NRC)