Recensie

Recensie

Cardi B’s vrijpostige ode aan geld en seks

Cardi B is de nieuwe superster van de Amerikaanse hiphop. De 25-jarige zangeres/rapper maakte razendsnel carrière via een realityserie en haar eerste single, ‘Bodak Yellow'. Hier zong Cardi B (Belcalis Almanzar) over haar voormalige baan, als danseres in een stripclub. Deze betrekking bleek een goudmijn voor de openhartige Cardi, die met snedige opmerkingen de status van stripdanseres opvijzelt tot die van uitgekiende zakenvrouw. Op haar debuutalbum Invasion of Privacy rapt ze over geld, merktassen (Gucci, Fendi, Prada) met een bravoure alsof ze de eerste is die dit soort statussymbolen bezingt. Haar voordracht is ritmisch en puntig, als het stoere tienermeisje dat tegen vriendinnen opsnijdt. Het effect is soms eentonig, soms vrolijk door haar flair.

Een groep producers bedacht originele beats, net zo hortend en stotend als Cardi’s dictie. Schetterende salsa-blazers ondersteunen ‘I Like It’; het sobere ‘Bickenhead’ hypnotiseert met een steeds herhaalde sample, in Cardi’s vrijpostige ode aan geld en seks.